Leven is delen

In deze rubriek vindt je enkele verhalen uit mijn boekjes "Leven is delen". Het zijn boekjes met verhalen, spinsels en gedichtjes. Ze gaan over het bijzondere alledaagse leven dat wij allemaal leven. Wat raakt me, wat doet me in de lach schieten, wat doet mijn tranen stromen. Niets menselijks is mij of jou vreemd en weet dat het: "Delen" ons leven verrijkt.

De thema's van, de inmiddels, vijf boekjes onder de noemer "Leven is delen" zijn: De verhalentuin - Live is fun - Ik laat me niet gek maken - Liefde stroomt - De stem van je hart.

Mocht je belangstelling hebben voor de boekjes dan hoor/lees ik dat graag.

De Kochels buitelen over en onder elkaar het is raar maar waar ik had ze eens eerder gezien maar toen was ik tien was ze vergeten wist niet meer hoe ze heetten.

Met hun gesnater en geklater brachten ze me terug in het nu en vroegen: "Hoe is het met u".

"Ja, hoe zal ik dat zeggen dat is teveel om uit te leggen". “Dat hoeft niet” riepen de Kochels in koor dat zien we heus wel hoor de raad die wij u willen geven.

“Blijf Kochels zien voor de rest van uw leven”.

Houvast

In mijn cabane, verscholen tussen de wilde planten van mijn achtertuin, heb ik een mini komkommerplant in een vrolijke pot gezet en dat lijkt haar goed te bevallen.

Het is een feest iedere dag naar de plant te gaan kijken en te zien hoe mijn mini komkommer met zijn ranken de juiste houvast zoekt om zich aan vast te klampen. Hoger en hoger weet zij te klimmen door de houvast die haar ranken haar geven.

Dat het leven aanreikt zie ik gebeuren als ik naar mijn mini komkommer en haar ranken kijk.

Telkens weer vind en krijg ik de juiste houvast mijn leven te mogen leven. De gele lissen in mijn voortuin, mijn kinderen die me vaak bellen, een vriendin die even langs komt of de poes die op schoot springt.

Kleine momenten van houvast. Van mij verbonden weten. Ik ben er zo dankbaar voor.

De stem van je hart

Lieve vrienden,

Onder een heldere sterrenhemel, met mijn zoon bij een vuurtje, ontstond het thema voor dit boekje: “De stem van je hart”.Loeklouise

De tekening is van mijn vijfjarige achterkleinzoon die in Frankrijk woont. Het zal je maar gebeuren!

Door de wirwar van gedachten lukt het vaak niet het negatieve denken te stoppen waardoor ik de liefde weer kwijt raak.

Ik ontdekte, als het me lukt naar de stem van mijn hart te luisteren, de zon weer schijnt en als ik, vol negatieve gedachten, naar de geparkeerde auto van mijn buurman kijk dankbaar word omdat hij altijd voor mij klaarstaat.

Mijn ervaring is, als ik mijn hart groot maak er lichtpuntjes ontstaan al heb ik zelf de verbinding te maken.

Ik weet dat jullie allemaal een groot hart hebben en omdat ik het toch niet kan laten tegen jullie te zeggen: “Nooit te vergeten naar de stem van je hart te luisteren”.

Liefs, Loeklouise