Expositie ‘De Verhalentuin’
 

Als klein meisje kon Loeklouise Looman verdwijnen in de figuren die ze zag door naar de wolken, de bomen of het behang te kijken. Die figuren noemde ze “Kochels”. In haar hoofd ontstond daardoor een fantasietuin vol wonderlijke wezens en unieke verhalen. 

Inmiddels is ze 82 en tijdens haar wandelingen in het bos verzamelt ze half vergane boomstronken. In hun vormen en nerven ziet ze opnieuw haar kochels. Ze geniet ervan om ze te beschilderen, om op die manier hun karakter nog meer tot uitdrukking te laten komen. Zo ontstaan er wonderbaarlijke en herkenbare figuren die ze een plekje in haar tuin geeft. Door regelmatig naar ze te kijken, borrelen er dan als vanzelf gedichtjes of verhalen op, zomaar ontspruitend uit haar levenservaringen en haar fantasie.

Door haar leven op deze en andere manieren te delen, en te horen hoe anderen in het leven staan en groeien, voelt ze zich een rijker mens. Voor haar is daarom leven delen en delen leven. 

Van de kochels heeft zij foto's gemaakt die, vergezeld van hun teksten, nu opgehangen zijn in Tuk's Theehuis. Het is een kleurrijke en verrassende expositie geworden, die uitnodigt tot meer delen.

U bent welkom om te komen genieten, de expositie is van 5 november t/m 15 februari tijdens de openingstijden van het theehuis zie: www.theehuis-tuk.nl.